фото: Cancillería del Ecuador, УикипедияБританска съдийка заяви днес, че ще обяви

...
фото: Cancillería del Ecuador, УикипедияБританска съдийка заяви днес, че ще обяви
Коментари Харесай

В началото на 2021 година решават дали да екстрадират Асандж в САЩ

фото: Cancillería del Ecuador, Уикипедия

Британска съдийка съобщи през днешния ден, че ще разгласи при започване на идната година решението си дали създателят на уеб страницата " Уикилийкс " Джулиан Асандж да бъде екстрадиран в Съединени американски щати, където са му предявени редица обвинявания, в това число в шпионаж, съобщи Ройтерс.

Съдия Ванеса Барейтсър съобщи, че след приключването на чуванията на очевидци по делото ще разгласи решението си на 4 януари, предава Българска телеграфна агенция.

Американските управляващи упрекват родения в Австралия Асандж, че е взел участие в скрит план за хакване на държавни компютри и е нарушил закона за шпионажа по отношение на публикуването на поверителни дипломатически грами от " Уикилийкс " през 2010 и 2011 година

Адвокатите на Асандж настояват, че обвиняванията са политически стимулирани, че психическото му здраве е изложено на риск и че изискванията в американските затвори нарушават английските закони за отбрана на човешките права. Те настояват и че са били шпионирани, до момента в който Асандж се е укривал в посолството на Еквадор в Лондон.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР